Как да защитите своя онлайн магазин?

Ако сте собственик или мениджър на онлайн магазин, трябва да знаете, че сигурността е един от основните приоритети. Сайтовете за електронна търговия често съдържат много лична информация за клиентите, така че нарушенията на сигурността могат да доведат до изтичане на лична информация. Последното нещо, което искате, е да имате такъв сериозен проблем.

Сигурността на електронната търговия не е трудна, не се различава много от сигурността и поддръжката на уебсайт без онлайн магазин, просто трябва да е приоритет.

Нека да разгледаме някои стратегии, които да имате предвид, когато защитавате онлайн магазина си.

Основният метод за гарантиране на безопасността на онлайн магазина:

онлайн магазин

Избор на хостинг

Каква е разликата между споделен хостинг и специален хостинг и кое е по-добро за уебсайт? Ако вашият уебсайт съдържа чувствителна информация, определено трябва да наемете специален хостинг. Това е единственият начин да гарантирате, че пробив в уеб сигурността няма да засегне вашия уебсайт. Само специализиран хостинг предоставя функциите, от които вашата компания се нуждае, за да гарантира сигурност, стабилност и бъдещ мащаб.

Когато избирате хост, не се подвеждайте от размера на вашия твърд диск, общия брой имейли или други технически характеристики. Ето някои оперативни функции, които трябва да имате предвид, когато търсите специален хостинг:

Целият ви уебсайт се архивира автоматично всеки ден, така че ако нещо се обърка, можете лесно да възстановите уебсайта си. Модерни хостове, които използват най-новия софтуер като PHP и MySQL, които обикновено са най-често срещаните. Най-новите версии на тези системи ограничават уязвимостите, които хакерите могат да използват. Предлага се отлична техническа поддръжка, която да ви помогне при всякакви проблеми, които може да имате с вашия уебсайт. Ще бъде осигурена дори поддръжка на вашия език, за да направи комуникацията възможно най-гладка.

Добавете SSL сертификат към вашият онлайн магазин

Вашият онлайн магазин трябва да има инсталиран SSL сертификат! Има формуляри, които събират чувствителна и сигурна информация – платежни системи, така че инсталирането на SSL сертификат е единственият начин да се гарантира, че информацията между потребителя и сървъра е криптирана.

Това не само е важно от правна гледна точка, но също така може да помогне на вашия сайт да се класира по-добре в резултатите от търсенето като Google.

Използвайте първокласни плъгини

Модулите, разширенията или плъгините, в зависимост от CMS, който използвате, имат различни синоними и са чудесен начин да добавите допълнителна функционалност към вашия онлайн магазин, но трябва да сте особено внимателни с това, което инсталирате. Лошо проектиран плъгин може да бъде сериозна дупка в сигурността на вашия сайт, така че винаги използвайте надежден и реномиран източник на добре оценени плъгини.Не запазвайте и не изтегляйте безплатни версии, тези плъгини обикновено трябва да бъдат актуализирани. Важно е да актуализирате тези плъгини редовно и да използвате най-новата версия на вашия уебсайт.

Бъдете в течение

Актуализациите на вашия онлайн магазин, теми и плъгини често предоставят нови функции и функционалност, които правят уебсайта ви още по-добър. Но те също така коригират дупки в сигурността и уязвимости, които хакерите могат да използват. Ето защо е важно редовно да актуализирате целия уебсайт.

В различни проекти открихме, че уебсайтът не е актуализиран и се притеснявахме, че уебсайтът е неправилно конфигуриран. В този случай казваме: вашият уебсайт е хакнат и вие не знаете нищо за него!

Използвайте силни пароли за вашият онлайн магазин

Слабите пароли могат да компрометират дори най-добрите настройки за сигурност. Хакерите често използват системи за атака, за да изпробват различни комбинации от букви, цифри и символи, докато успеят да познаят паролата на вашия уебсайт. Тъй като тези атаки са автоматизирани, те могат да изпробват хиляди пароли в секунда. Следователно, колкото по-сложни са паролите, толкова по-трудно е за хакерите да ги разбият.
Препоръчителни методи за сигурност на онлайн магазина:

Проверете нивото на потребителски достъп.

Ако някой управлява вашия онлайн магазин, не забравяйте да проверите до какво има достъп и какви действия може да предприеме. Потребителите трябва да имат достъп само до това, което е абсолютно необходимо за изпълнение на задачите, които трябва да изпълняват. Като цяло, почти всяка CMS или система за онлайн магазин има система за администриране и разрешения, която ограничава действията, които могат да бъдат предприети, като гарантира стабилността и сигурността на вашия уебсайт.

Проверете сигурността на вашия онлайн магазин.

Точно както имате антивирусна програма на компютъра си, трябва да сканирате сайта си. Трябва да внедрите система за сканиране на сигурността, за да откривате подозрителен код и активност на дневна база. Ако се подозира някаква необичайна дейност, най-добре е незабавно да бъдете предупредени.

Разширени методи за сигурност за вашият онлайн магазин.

Настройте защитна стена

По принцип можете да настроите защитна стена чрез плъгин за вашата система за електронна търговия. Най-важното е да изберете списък със злонамерени IP адреси, който има добра репутация и непрекъснато актуализира своя код и списък със злонамерени IP адреси, които ще блокират достъпа до вашия сайт.

Активиране на многофакторно удостоверяване (MFA)

Активирайте многофакторно удостоверяване, за да защитите самоличността си и да защитите мрежата си със защитна стена. Той добавя сигурност, когато отидете стъпка по-далеч, като изпращане на уникален код до телефона ви всеки път, когато влезете в система за електронна търговия. Така че, ако някой разбере вашата парола, той всъщност трябва да има и вашия телефон, Посетете вашия уебсайт.

Експортиране на вашият онлайн магазин

Сигурността на вашият онлайн магазин е от първостепенно значение и е ключов фактор за функционирането на онлайн магазин. Не забравяйте, че клиентите предават личната си информация на вас и очакват тяхната информация да бъде управлявана правилно.

Няма златно правило, което да предотврати хакването на вашия онлайн магазин, но спазването на всички тези стратегии ще го направи много трудно и ако нещо се случи, можете да възстановите уебсайта си от резервно копие почти моментално.

SITE-BG предлага оригинални идеи, напълно уникални и преди всичко ефективни решения на най-сложните проблеми! Цялостен подход към проекта: изработка на уебсайт, поддръжка, ефективно популяризиране.

Подобни статии

20 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *