Топ 10 безплатни WordPress теми

Ако искате свежа и красива тема за 2022 г., тогава този избор от теми е за вас! Това са най-популярните и най-добрите безплатни WordPress теми на пазара.

Безплатни WordPress теми

1. Twenty Seventeen

безплатни WordPress теми

Може това да изглежда очевидно, но Twenty Seventeen наистина се оказа, че издържа изпитанието на времето. Това е темата на WordPress по подразбиране от „преди две теми“, но все още е много оценена от общността на WordPress, тъй като е най-популярната тема по подразбиране до момента. Това, което харесваме особено в тази тема, е, че предоставя проста презентация, като същевременно ви позволява да внедрите някои основни марки чрез изображението на заглавката. Типографията също е много добра, което я прави отлична тема за обикновен блог или бизнес проект.

Изтегляния: 8,648,680
Рейтинг : 88 / 100 (114 ревюта)

Ниво на бързина: B 87
Размер на страница: 507.1 KB

Design: 3 / 5

Customization: 2 / 5

2. Astra

Astra е една от най-популярните, а също и една от най-бързо развиващите се теми на WordPress днес. Това, което го отличава, е, че това е минимална тема, ориентирана към производителността, която ви дава само много основни функции. Можете да изберете от кои модули имате нужда и да ги активирате/деактивирате съответно. Друго предимство на Astra е, че е съвместим с най-популярните конструктори на страници на пазара (Elementor, Beaver Builder, Brizy). Налични са и стартови сайтове за всеки от page builder-ите. Всичко това означава, че можете бързо да създадете уебсайт с Astra и след това да го персонализирате, за да отговаря на вашите нужди 100%.

Изтегляния: 6,592,462
Рейтинг : 98 / 100 (5045 ревюта)

Ниво на бързина: B 89
Размер на страница: 172.3 KB

Design: 3 / 5

Customization: 5 / 5

3. OceanWP

OceanWP в много отношения е подобен на Astra – начинът, по който темата предоставя своите функции, е подобен, а фокусът върху производителността също е подобен. Вие използвате тази тема, като изберете от кои функции имате нужда и след това прецизирате отделните аспекти на вашия сайт. Степента на възможно персонализиране също е подобна на тази на Astra. Освен това OceanWP е много добър, когато става въпрос за функции и настройки, свързани с електронната търговия. Можете да разгледате това, ако планирате да стартирате магазин на WooCommerce(Натиснете тук за изработка на WordPress с Woocommerce). Темата също е съвместима с плъгини за създаване на страници.

Изтегляния: 4,782,696
Рейтинг : 98 / 100 (5132 ревюта)

Ниво на бързина: B 87
Размер на страница: 395.3 KB

Design: 3 / 5

Customization: 5 / 5

4. Storefront

Това е официалната тема на WooCommerce. Той идва с всички основни функции и персонализации, от които може да се нуждаете, но не много повече от това. Дизайнът е изчистен и работи добре със създатели на страници. Освен това, тъй като тази тема е официалната тема на WooCommerce, можете да разчитате на това, че работи с платформата без странични проблеми.

Изтегляния: 5,875,052
Рейтинг : 88 / 100 (130 ревюта)

Ниво на бързина: B 87
Размер на страница: 448 KB

Design: 3 / 5

Customization: 3 / 5

5. GeneratePress

Това е друга тема на WordPress, която по принцип е подобна на Astra и OceanWP. Още веднъж получавате разширен интерфейс за персонализиране. Можете да настроите своята типография, цветове, оформление и други фини детайли. Тази тема обаче е малко по-насочена към предоставянето на най-полезните си функции в професионалната версия. Опциите, налични в безплатната, са малко по-ниски от тези в Astra или OceanWP. И, както при всички теми от този вид, готовият дизайн не е много.

Изтегляния: 3,943,824
Рейтинг : 100 / 100 (1302 ревюта)

Ниво на бързина: B 88
Размер на страница: 338.4 KB

Design: 3 / 5

Customization: 4 / 5

6. Sydney

Sydney е опора в популярния раздел на директорията с теми на WordPress.org от известно време и не е трудно да се разбере защо. Тази тема на WordPress предоставя модерен дизайн, който се актуализира редовно, и също така е една от темите, официално препоръчани от екипа Elementor. Структурата на темата е отзивчива, има дълбока интеграция на WordPress Customizer, Google Fonts и дори персонализирани блокове на Elementor. Като цяло това е добра тема за бизнес уебсайт, агенция или професионално портфолио.

Изтегляния: 3,446,529
Рейтинг : 98 / 100 (551 ревюта)

Ниво на бързина: B 88
Размер на страница: 599.2 KB

Design: 4 / 5

Customization: 4 / 5

7. ColorMag

ColorMag е единствената тема на WordPress в този списък, която е специално създадена за сайтове в стил списания и новини. Не само това, но има и шепа различни оформления и конфигурации, така че всеки може да намери нещо, което отговаря на неговата ниша. Самият дизайн е оптимизиран за работа с голям обем съдържание – множество публикации се публикуват всеки ден. Ако вашият сайт обаче не произвежда толкова много съдържание, може да искате да помислите за друга тема. По отношение на функциите, темата е съвместима с WooCommerce, дава ви добри опции за избор на цветове, има усъвършенствана типография, има повече от 15 области за джаджи и предлага много по-интересни функции под капака.

Изтегляния: 3,115,655
Рейтинг : 98 / 100 (1380 ревюта)

Ниво на бързина: B 88
Размер на страница: 311.4 KB

Design: 3 / 5

Customization: 3 / 5

8. Hestia

Хлъзгав, изчистен и модерен – това са основните качества на Hestia. Темата е член на популярния раздел в WordPress.org повече от няколко години. Темата предлага на потребителите ниво на простота, което е трудно да се намери в други безплатни теми на пазара. Има пълна интеграция с WordPress Customizer и също така получавате селекция от начални сайтове – те покриват различни ниши и стилове на уебсайтове. Hestia е създадена за работа със създатели на страници като Elementor, Beaver Builder, Brizy, Divi Builder и новия редактор на блокове в WordPress. Тази тема ще работи чудесно за бизнес сайт, приложение, онлайн магазин или агенция.

Изтегляния: 3,110,297
Рейтинг : 96 / 100 (490 ревюта)

Ниво на бързина: B 86
Размер на страница: 403.8 KB

Design: 4 / 5

Customization: 4 / 5

9. OnePress

OnePress предлага свежо, модерно завъртане на принципите на плоския дизайн. Той предлага добра типография, добро използване на празно пространство и гарантира, че съдържанието ви получава светлината на прожекторите, която заслужава. Както подсказва името, това е тема за „една страница“. Въпреки че можете да създадете повече подстраници, ако искате, ядрото на структурата на вашия уебсайт ще се върти около една, богата на съдържание начална страница. Дизайнът е напълно отзивчив, има персонализирани блокове за съдържание, от които да избирате, и получавате разширени опции за персонализиране на темата в WordPress Customizer.

Изтегляния: 1,796,394
Рейтинг : 92 / 100 (150 ревюта)

Ниво на бързина: B 87
Размер на страница: 451.5 KB

Design: 4 / 5

Customization: 4 / 5

10. Neve

Neve е страхотна тема на WordPress, която да изпробвате, ако искате да пуснете сайта си онлайн бързо и да използвате готов дизайн, който можете да импортирате с няколко щраквания. Дизайнът е модерен, оптимизиран за мобилни устройства, зарежда се бързо и не отнема много от ресурсите на вашия уеб сървър. Той също така предлага 20+ безплатни стартови сайта и дори повече от тях, ако решите да надстроите до професионален. Докато другите теми в този списък предлагат и начални сайтове, Neve върши по-добра работа, като приканва потребителя да избере една веднага след инсталирането на темата, така че да не сте останали със сайтът да изглежда нерафиниран.

Изтегляния: 2,475,955
Рейтинг : 96 / 100 (894 ревюта)

Ниво на бързина: B 90
Размер на страница: 125 KB

Design: 5 / 5

Customization: 4 / 5

Ако искате безплатна консултация с нас, можете да натиснете на бутона по долу!

Подобни статии

20 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *