Защо за фирмен сайт да ползвате WordPress?

Защо да ползвате WordPress за фирмен сайт?

Понякога различна CMS платформа е по-добра от друга за даден фирмен сайт. Най-флексабилна е системата WordPress, докато Joomla е перфектна за портали, OpenCart за магазини. WordPress общността е толкова голяма, че за всяка ситуация има написана функционалност.

Ето и 8 причини защо да използвате WordPress за изработка на уеб сайт.

1. WordPress идва с много стандартни функции

През годините WordPress е успял да запази лекотата си на употреба. Въпреки добрият начин за управление на медията, или подредбата на менютата, това са два примера как WordPress се подобрява без да се отразява на бързината и лекотата му.

2. Обучение с платформата

Създаването на нов пост, качването на изобрежение, или попълване на съдържание за поста е много опростено. Няма как някой да се обърка, тъй като за всяко нещо, което искате да направите вероятно го пише къде е на екрана, но може да не го виждате или отразявате. WordPress не ви кара да попълвате информация от която си нямате понятие за какво е, както при други платформи. Тук лесно можете да игнорирате различни части и функционалности, докато не разберете как работят.

3. WordPress предлага разнообразен асортимент от теми

Има стотици хиляди теми, които можете да пробвате напълно безплатно. Има разработени теми от програмисти за почти всяка ситуация. Естествено има и платени теми, които позволяват по-свободен достъп да редактирате изгледа си. При тези теми се случват вече по-сериозните неща.

4. WordPress е лесен за реализация

С WordPress можете да направите всякакъв тип уеб сайт. От предлагане на продукти, партньорски оферти до приходи от реклама. За всичко това нещо не е нужно да пишете код, тъй като някой вече го е написал, и Вие трябва само да добавите съответнота разширение.

5. Ъпдейти

Едно от най-добрите неща е, че ъпдейтите не спират. WordPress е обновяван доста често, като предотратява хакерски атаки и поправяне на други проблеми (ако съществуват). Освен обновяването на самият WordPress, вие ще получавате ъпдейти и по плъгини и теми. Понякога с поправен проблем, а понякога и с нова функционалност.

6. Лесна SEO оптимизация

SEO оптимизацията с WordPress е доста опростена. Добавяте разширението Yoast SEO и започвате да оптимизирате съдържанието си. Плъгинът ви казва кое не е наред с всяка страница и как да го поправите.

7. Уеб сайтовете с WordPress са сравнително евтини

Ако искате онлайн магазин с WordPress и такъв ръчно изработен, то определено този с WordPress ще е по-евтин вариант. Като пример можем да дадем цена за WordPress: 700лв. – 1000лв. Цена за ръчно изработен уеб сайт с Laravel: 2500лв. – 3500лв.

8. WordPress си остава най-добрата блог платформа

Въпреки че е замислен само за блогове, то общостта на WordPress е създала толкова много функционалност, че един WordPress можете да го използвате за онлайн магазини, фирмени уеб сайтове и много други.

Нуждаете се от консултация?

Свържете се с нас и ние ще отговорим на вашите въпроси в рамките на 1 час.

Подобни статии

22 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *