Как се прави seo оптимизация на уеб сайт?

Днес ще разгледаме как са прави SEO оптимизация на уеб сайт

Как се прави SEO оптимизация и каква работа върши тя? Този въпрос си задават доста хора, които не са запознати с това как работи търсачката на Гугъл. Просто казано, търсачката ни помага да се класираме на по-високи позиции, съответно повече трафик и повече продажби.

как се прави seo оптимизация

Но как в действителност работи търсачката? Как се прави SEO оптимизация на сайт през 2022?

Нека разгледаме първо как работи търсачката. Специалисти от Гугъл работят неуморно, за да може да класира уеб сайтове с полезна информация. Това означава, че е важно да пишете информация, която е 100% уникална и не е считана за плагиатство от Гугъл. Как да разберем дали текстът, който пишем вече не съществува някъде и Гугъл ще го зачете за плагиатство? Ние от SITE-BG ще сканираме текстовете ви за плагиатство и дори ще ви изпратим от къде Гугъл намира подобна информация – от кой източник.

Подбор на ключовите думи

След като разбрахме, че текстът ни трябва да е уникален, за да го индексира Гугъл, вече е време и да подберем правилните ключови думи. Трябва да съберем всички ключови думи с ниска конкуренция, които имат поне около 1000 търсения на месец, за да може да си гарантираме за начало малък трафик.

Следваща стъпка от как се прави SEO оптимизация – копирайтинг

Когато вече сме си направили оптимизацията на нашият уеб сайт, идва времето на копирайтингът. Дори да сте си направили прекрасен уеб сайт, то ако нямате правилна копирайтинг стратегия, уеб сайта ви ще си стои на същото положение. Важно е да подчертаем при копирайтингът, че не трябва да спамите потребителите си с много информация наведнъж. Проучете какво търсят потребителите във вашата нисша и започнете да пишете от това което се интересуват те. Това е често срещана грешка – авторите на уеб сайтове да пишат според технитеси интереси, което не води до повече трафик.

Не знаеш как да започнеш? Не знаеш как се прави SEO оптимизация?

Ние от SITE-BG ще ви помогнем през целият този процес, като ви обясним как се случват нещата и всяко нещо защо се прави. Ще направим пълен анализ на вашата конкуренция, както и ще изградим стратегия за излизането ви сред първите позиции.

Подобни статии

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *