Писане на статии: 5 съвета, които са ви нужни

Въведение в писане на статии

Вашата изработка на уеб сайт е приключила и е дошъл моментът за писане на статии? Или просто искате да се научите как да пишете статии? – Без значение каква е причината, днес ще ви покажем 5 съвета, с които ще подобрите качеството на вашите статии.

Съвет 1: Проучете конкуренцията

Преди да започнете да пишете на каквато и да било тема е важно да проверите каква е конкуренцията. Ако ключовата дума, по която сте решили да пишете е твърде конкурентна, а вашият уеб сайт е нов и няма достатъчно домейн рейтинг – не си заслужава. Трябва първо да откриете ключови думи, които нямат достатъчно висока конкуренция и се търсят от потребителите. Един инструмент за подбиране на ключови думи спрямо конкурентност и търсене е именно Semrush. Можете да видите Топ 5 правила при избирането на ключови думи.

Съвет 2: Пишете авторски текстове

Трябва да разберете още от началото, че Google e достатъчно умен. Той ще разбере на секундата, когато публикувате съдържание, което е собственост на някой друг. Не е задължително да сте копирали съдържание за да го прихване Google за плагиатство, това може да се окаже пълна случайност. Поради тази причина, ние от екипът на SITE-BG сме ви предоставили безплатна програма за плагиатство. Нашият съвет тук е да се стараете да пишете оригинално съдържание и преди да го публикувате – да го проверявате за плагиатство. Тогава може да сте сигурни, че Google ще ви индексира високо.

Съвет 3: Внимавайте със Сео оптимизацията

След като сте написали вашият текст, проверили сте го за плагиатство и е готов за публикуване – трябва да му направите сео оптимизация. Не веднъж сме обяснявали какво е сео оптимизация и защо е толкова важна. Трябва 1 / 3 част от заглавията ви да включват ключовата дума, за която сте решили да оптимизирате вашето съдържание. Задължително е добре статията ви да има поне една снимка – дори тя да е снимка за публикация. Тази снимка трябва като ALT текст да съдържа ключовата дума за която пишете. Можете да разгледате тук SEO оптимизация – Топ 5 неща които не правите

Съвет 4: Индексиране на съдържанието

Много е важно вържете уеб сайта си с Google Search Console. Тази конзола ви дава ежедневни отчети колко човека са кликнали върху дадена връзка, по коя ключова дума и т.н. Можете да го използвате, за да видите къде куца вашата сео оптимизация и да я подобрите. След като сте публикували съдържание, през Google Search Console вие можете да лесно да го пуснете за индексиране. Въвеждате линка, който е генериран за вашата статия горе в полето, както е на следната снимка:

писане на статии

Въвеждате URL адресът и натискате заявка за индексиране. Обикновено Google го индексира в рамките на 24 часа.

Съвет 5: Обновяване на съдържанието

Самата търсачка Google вече е доста умна. Ако създадете съдържание, без да го обновявате, то вие дори да сте били висока позиция – ще паднете. Дори да сте написали 20, 50 или 100 статии, трябва да ги обновявате дори леко през 2 до 4 седмици, за да види Google, че вашето съдържание е в час с това, което се случва. Доста копирайтъри се появиха, които префразират дадено съдържание, или пишат без да правят сео оптимизация. Нашият съвет е да внимавате и да не се доверявате на всеки, тъй като това може да се окаже зле за вашият уеб сайт и Google да не го индексира високо.

Заключение

Всеки може да копира текстове или да преписва такива, но не всеки може да пише и оптимизира. Ако ви е необходим специалист по писане на статии или имате въпроси, ние от SITE-BG винаги ще помогнем и отговорим в рамките на 1 час.

Подобни статии

24 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *