Успешен копирайтър: 5 важни елемента

Как да бъдете успешен копирайтър?

Днес ще разгледаме 5 елемента, за да се превърнете в копирайтър, който се справя отлично. Преди обаче да продължите да четете, вие трябва да имате поне елементарни познания по сео оптимизация.

Елемент 1: Да бъдете потребител

Преди да се превърнете в копирайтър, вие трябва да бъдете потребител. Ако не можете да се поставяте на място на потребителя да му бъде интересна поднесената информация, то копирайтърството не е за вас. Не е важно само да можете да пишете текстове и да ги публикувате. Вие трябва да погледнете през очите на другите потребители.

Елемент 2: Копи – пейст

Ако намирате текстове, които ги копирате и леко преправяте от други места, то да знаете, че Google е достатъчно умен за да засече подобно нещо. Всеки копирайтър трябва да използва инструменти, чрез които да проверява своите текстове за плагиатство. Ние от SITE-BG предоставяме безплатна програма за плагиатство.

Елемент 3: Не превеждайте текстовете буквално

Ако използвате чуждестранни уеб сайтове за информация на дадена тема – никога, ама никога не копирайте текста преведен. Дори да не го засече за плагиатство някоя програма, то Google ще го засече. Google също използва своя преводач за да провери дали не правите плагиатсвто от публикации на друг език, преведени дословно. Винаги префразирайте всяко едно изречение, което е написано. Така ще сте сигурни, че гугъл ще зачете текста за авторски.

Елемент 4: Пишете по търсени теми

Винаги трябва да си изберете една ключова фраза, по която да пишете вашата публикация. Ако пишете безцелно само колкото да имате някаква публикувана статия, то вие не вършите никаква работа. Трябва винаги да пишете по ключови думи, които се търсят от потребителите. Тук можете да видите топ 5 правила за избиране на ключови думи.

Елемент 5: Пишете по-често

Когато пишете публикации в даден уеб сайт, за да се издигне уеб сайт на по-висока позиция, вие трябва да пишете по-често. Според зависи от уеб сайта колко трафик има и други фактори, писането на статии може да варира от веднъж на ден до веднъж седмично. Не трябва никога да оставяте уеб сайта си без нова информация дълго време. Google харесва уеб сайтове, които често предоставят нова и нова информация. Можете да видите тук топ 5 съвета за писане на статии, които ще са ви от полза.

Нашият съвет

Ние от SITE-BG ви съветваме винаги, когато става дума за публикуване на съдържание да бъдете точни. Ако имате нужда от съвет или консултация – можете да се свържете с нас, като нашият екип ще ви отговори в рамките на 1 час.

Подобни статии

22 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *