10 съвета за On-Page SEO оптимизация

10 съвета за On-Page SEO оптимизация

SEO Оптимизация – тя е разделена на 2 части – On-Page и Off-Page. Вече сме обяснили какво е SEO оптимизацията, днес ще дадем 10 съвета за успешното ѝ изграждане.

1. Ключови думи

Ключовите думи са важна част от СЕО оптимизацията, защото с тях показвате на Гугъл какво е съдържанието на вашата страница. Много важно е да подберете ключови думи, които описват добре вашето съдържание и в същото имат ниска конкуренция.

2. Мета заглавие / Мета описание

Когато търсите нещо в гугъл, той ви предоставя резултати, като видими са заглавие и кратко описание. Вашата цел е да напишете мета заглавие и описание, които съдържат ключови думи, които описват най-добре страницата или статията, която искате да бъде посещавана. Трябва да създадете текст, който грабва вниманието на потребителите, и в същото време да използва ключовата дума, която сте задали.

3. Заглавие в страницата

Заглавието в страницата е много ключово и важно. Винаги трябва да се стараете да използвате вашата ключова дума в него, като общата дължина на заглавието не трябва да бъде повече от 70 символа.

4. Количество съдържание за вашият блог

Вашият блог може да се окаже безценен инструмент във вашите ръце. Старайте се да включите ключовите думи, които сте решили да използвате навсякъде в съдържанието си без да прекалявате. Съдържанието на вашата статия е добре да бъде между 500 – 1000 думи. Ако използвате думи с повече от 1500 думи, много е вероятно да съчетавате няколко теми в една статия. Най-добрият случай е да напишете отделна статия за всяка тема, като сложите линкове помежду им.

5. Снимките

Винаги се старайте при използване на снимки да слагате ключовата си дума в ALT тагът.

6. Уникално съдържание

Когато пишете статия е важно да не я преписвате от друг уеб сайт. Гугъл сериозно следи кои уеб сайтове копират други и не ги индексира високо. Старайте се винаги да измисляте уникално съдържание, или ако искате да пишете по дадена тема да разучите и да разкажете със свои думи.

7. Карта на сайта

Ако използвате WordPress, вие можете да генерирате с плъгини карта на вашият уеб сайт (Примерен плъгин: Yoast SEO). Ако ръчно изработен уеб сайт, можете да използвате онлайн инструменти за генериране на такъв. След като сте се сдобили с карта на вашият уеб сайт, за да я индексира гугъл периодично, трябва да я добавите в Google Search Console.

8. URL Адреси

Важно е да направите вашите линкове SEO Friendly. Примерен SEO Friendly линк: https://example.com/seo-optimization
Пример за неприятелски линк: https://example.com/post/32
Старайте се винаги да използвате вашата ключова дума в URL адресът на вашата страница или статия.

9. Bold тагът

Добре е да удебелявате думите, които могат да се използват за ключови, както и тези които сте решили да използвате за ключови.

10. Използване не тагове – етикети

Когато използвате тагове – етикети, те съдържат линк с други статии, които използват същият таг. Таговете свързват статии, които са със сходна тематика. Това също е от полза за Гугъл да разбере кои статии са сходни.

Нуждаете се от консултация?

Свържете се с нас и ние ще отговорим на вашите въпроси в рамките на 1 час.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *