Как да изградим успешен онлайн магазин?

Много потребители по света предпочитат да пазаруват през онлайн магазин, поради удобството от разглеждане на много продукти, сравняване на цени и качество само за минути.

Ако все пак решите да не създадете онлайн магазин към вашият бизнес, то вие сте загубили 1 / 3 от потенциалните си клиенти.

Сега бихме си задали въпроса как да създадем успешен онлайн магазин?

онлайн магазин

Избор на домейн за вашият онлайн магазин

Едно от най-важните неща е името на домейна. То трябва да бъде кратко и лесно запомнящо се. Домейнът е името, което ще оставя емоционален спомен при вашите клиенти.

Направете лесна и удобна навигация

Ако на сайта си имате лесна и опростена навигация, то потребителят ще има възможност да разгледа всичко, от което би имал нужда. Представете си една навигация с объркани категории и подменюта, които нямат нищо общо едно с друго… Е, рискувате този потребител никога повече да не посети сайта ви.

Използване на качествени изображения

Трябва да подчераем, че качествените изображения НЕ са с високата разделителна способност. Колкото по-тежка е снимка като размер, то толкова по-бавно ще зарежа уеб сайта ви. Представете няколко снимки по 2 – 3 мегабайта на страница. Е, сайта ви ще зарежда около 6 – 10 секунди средно. Според Гугъл, един оптимизиран сайт зарежда между 1 и 2 секунди, след което потребители връщат назад и отварят следващия уеб сайт. Колко големи трябва да бъдат снимките? Отговорът е около 17кб.

Да имате страница „За нас“

Такава страница е препоръчително да има, тъй като ще запознаете потребителите си по-добре с вашият бизнес и ще ви гласуват по-голямо доверие.

Добра поддръжка към вашият онлайн магазин

Не трябва да пренебрегваме поддръжката. Представете си потребител да закупи продукт или услуга от вас и да не получи навреме това, за което е заплатил. То със сигурност ще си изградите лошо име и той няма да се завърне повече. Ако отговаряте бързо и се интересувате от проблема на клиента, то вие ще изградите в него доверие и ще го обвържете емоционално с вашият продукт или услуга.

Не знаете от къде да започнете?

Ако не знаете от къде да започнете, не се колебайте да се обърнете към нас. Нашият екип ще се свърже с вас възможна най-скоро, а консултацията с нас е напълно безплатна. Какво ще изгубите?

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *