SEO оптимизация – Топ 5 неща които не правите

Какво е SEO оптимизация?

Нека да обясним накратко какво е SEO оптимизация. СЕО оптимизация е (Search Engine Optimization), или накратко казано – Оптимизация за търсачки. Трябва да внимавате как оптимизирате вашите страници, тъй като е възможно Гугъл изобщо да не ги индексира. Виж още 10 съвета за On-Page SEO оптимизация.

1. Файловете на страницата

Освен мета тагове, ключови думи и съдържание на страницата, Google харесва страници, които зареждат малко Javascript и CSS файлове. Ако използвате WordPress трябва да внимавате какви плъгини и теми използвате, тъй като това също може да бъде от влияние защо вашите страници не се индексират високо. Проверете колко файла използвате със следният инструмент.

2. Hreflang Тагът

Може да правите SEO оптимизация от 1 година и Google да не ви индексира на правилното място. Има един таг наречен Hreflang, който Google следи за да разбере за коя държава искате да оптимизирате вашият уеб сайт. За да разберете дали вие го използвате правилно, можете да проверите от следната връзка.

3. Домейн рейтинг

След като сте направили SEO оптимизацията на даден уеб сайт, следва момента в който трябва да вдигнете домейн рейтинга му. Този рейтинг се гради на базата на обратни връзки от други уеб сайтове. Трябва да следите да получавате такива връзки от уеб сайтове, които имат висок домейн рейтинг и са от държавата, в която искате да популяризирате вашият уеб сайт. За да проверите вашият домейн рейтинг, можете да използвате следната връзка.

4. Използвате твърде сложни ключови думи

Една от честите причини да се индексира даден уеб сайт на ниска позиция е това, че се използват твърде трудни за класиране ключови думи. Преди да оптимизирате вашите страници, вие трябва да откриете тези ключови думи, които ги търсят доста хора и няма конкурентни уеб сайтове. Можете да проверите всяка една ключова дума колко е конкурентна от следния линк.

5. Google ви прихваща за плагиатство

Доста често е срещано уеб сайт да не се класира, поради причината че използва текстове на уеб сайтове, които вече са индексирани от Google и ги прихваща за крадени. Не е задължително да се копира даден текст за да го засече Google за плагиатство, напълно е възможно да се случи на случаен принцип. Може да се провери даден текст за плагиатство от следният линк.

seo оптимизация
seo оптимизация

За нас

Ние от SITE-BG държим на качествената СЕО оптимизация и изработка на уеб сайт във всяко едно отношение. При всякакви въпроси можете да направите запитване към нас, а ние ще ви отговорим в рамките на 1 час.

Подобни статии

22 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *