Ключови думи – топ 5 правила при избирането им

Важно ли да се подбират ключови думи за вашият уеб сайт?

Несъмнено трябва да проверите какви ключови думи да използвате. Ако не направите една елементарна проверка, може да се окаже или че използвате ключови думи, които нямат търсене, или използвате твърде сложни.

Днес сме събрали топ 10 правила при избирането на ключови думи

1. Как да откриете ключови думи?

Първото нещо, което трябва да направим преди да публикуваме страница, продукт, или статия е – да открием ключови думи. Може да ви попаднат всякакви инструменти, но най-добрият е този на Гугъл. Нека разгледаме конкуренцията за ключовата дума „магазин за дрехи“.

ключови думи
Снимка с ключови думи

Както можете да видите, тази ключова дума има между 1к и 10к търсения на месец. Конкуренцията изненадващо за нея е ниска и почти всеки уеб сайт може да се класира за нея. Когато напишете ключова дума в KeywordPlanner-a на Google, той ви дава подобни такива, които потребителите търсят. Вашата цел е да намерите тези с ниска конкуренция и повече посещаемост.

2. След като откриете ключовите думи какво?

Когато вече сте си направили списък кои ключови думи да използвате, нашият съвет е следният:

  1. Ако ключовите думи са доста на брой, помислете дали не можете да ги изведете в отделни публикации, за да се класирате по-лесно за тях.
  2. Използвайте ключовите думи в мета заглавието, мета описанието, в тагове, в таговете за ключови думи и в съдържанието на вашата страница.

3. Използвайте натурално вашите ключови думи

Ако използвате твърде често ключови думи в заглавията и съдържанието на страницата, не забравяйте, че Гугъл е помислил и затова. Още през 2000та година се е справил с този проблем, като такива сайтове ги маркира за паразитни и е много трудно(да кажем невъзможно) те отново да се върнат на челна позиция. Това е BlackHat метод, който Google не харесва.

4. Нужно ли е да правим оптимизация на сайта ни?

Без да направите необходимата оптимизация, дори да сте намерили най-добрите ключови думи, вие пак няма да се класирате. Използвайте правилни алт тагове за снимките, както и оптимизирайте сайта си да бъде бърз. Ако вашият уеб сайт зарежда бавно, то вероятно вашата позиция ще падне в търсачките. Нашият съвет е да внимавате кой изработва и оптимизира вашият уеб сайт.

5. Как да се издигнете в търсачката?

Когато вече сте намерили ключовите думи, които ще използвате, оптимизирали сте вашето съдържание не означава, че сте готови. Вие трябва поне веднъж седмично да актуализирате вашето съдържание, за да може Google да го отчита като актуално. Дори да създадете уеб сайт, да го оптимизирате и да имате 100 страници, то Google рано или късно ще му смъкне позицията са уеб сайт, който е актуален.

Не знаете как да започнете?

Ние от SITE-BG ще отговорим на всичките ви въпроси свързани със СЕО оптимизацията и уеб сайтовете в рамките на 1 час.

Подобни статии

32 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *