Уеб дизайн – 5 причини да губите клиенти

Топ 5 причина да губите клиенти заради вашият уеб дизайн

В тази статия ще се фокусираме върху вашият уеб дизайн. Колкото е важна SEO оптимизацията – толкова и уеб дизайнът. Нека разгледаме кои са 5те причини, заради които вероятно губите клиенти.

уеб дизайн

Причина 1: Уеб дизайнът ви е много тежък

Една доста често срещана причина, поради която много бизнеси губят клиенти е тежкият дизайн. Дори да имате най-бруталният дизайн, това няма да ви донесе потребители. До някаква част е важно уеб сайтът ви да е стилен, но това не трябва да засяга бързината му. Средно уеб сайтовете зареждат до 6 секунди за доста потребители. Google харесва и поставя по-високо тези, които зареждат за по-малко от 1,2 секунди. От какво зависи вашият уеб дизайн да е тежък? – Зареждате много CSS, JavaScript файлове и снимки, които са тежки. Обикновено трябва да зареждате 1, 2 CSS и JavaScript файла и всяка снимка да не е повече от 30 – 40 KB.

Причина 2: Използвате стари дизайни

Доста хора избягват уеб сайтовете с дизайн от преди 10 години. Не може вие да сте фирма, хората да ви знаят и да използвате дизайн, който не е представителен. Ако използвате WordPress, преди да се спрете на дизайн – проверете няколко. Проверете различни дизайни и как ще стои вашето лого преди да кажете това ще е моят дизайн.

Причина 3: Лоши качества на доста програмисти

Готовите платформи вече са доста напред. Винаги има някой, който е написал дадена функционалност и дизайн, който можете с 2 клика да ги добавите. Това е доста голямо предимство при готовите платформи. Представете си да плащате на програмист да ви направи уеб дизайна, да ви направи отзад структурата на кода, админ панел и т.н. Много често тези програмисти се изхвърлят в небесата със суми по 10 000 и резултатът накрая е фрапиращ. Ние ви съветваме когато можете да използвате готови платформи, освен когато обстоятелствата са такива, че е належащо да го изработи програмист. Пример за това е складова система с различен достъп на служители на редактират дадена стока.

Причина 4: Готова платформа – лесна настройка

Нека да ви предоставим 2 примера. Единия ще бъде за клиент А, който има готова платформа и клиент Б който има уеб сайт и уеб дизайн изработен от програмист. Ако дойде момент прие клиент А да не се сработи с човекът, който изработва уеб сайтът му – то клиент А може лесно да го замени с друг, с който ще се сработи. Нека сега видим клиент Б. Ако клиент Б не се сработи с програмиста си, не сапзва срокове и не му допада уеб дизайн, и като цяло как работи уеб сайтът – то би било доста трудно да го замени. Първо не знаете този програмист как си е писал кода и дали някой ще може да го разчете, а вие ще сте длъжни да му заплатите за времете, пред което е прекарал „просто да си тества и чупи“. Нашият съвет е да внимавате на кого се доверявате.

Причина 5: Защита срещу хакери

При готовите платформи имате защита постоянно. Постоянно излизат ъпдейти и можете да сте сигурни, че уеб сайтът ви няма да бъде хакнат, освен разбира се ако не използвате пиратски плъгини. Когато програмист изработи уеб сайтът ви, вие ще трябва да се обвържете едва ли не доживот някой постоянно да ъдейтва уеб сайта ви, за да сте сигурни, че защитата ви ще е постоянна. Постоянно излизат нови методи за хакване, заради това трябва постоянно да ъпдейтвате уеб сайта си с пълна защита.

Ние ще ви помогнем при всякакви обстоятелства

Ако сте попаднали в задънена улица и не знаете защо продължавате да губите клиенти. Ние от SITE-BG ще ви помогнем да разберете причините и начинът на оправяне. Свържете се с нас, а ние ще ви отговорим в рамките на 1 час.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *